Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринован калкан на фурна

Маринован калкан на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Маринован калкан на фурна
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Истински морски диамант - калкана, вкус който се помни"

Необходими Продукти

  • калкан - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 6 бр.
  • бяло вино - 300 мл.
  • зехтин - 200 мл.
  • лайм - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калканът е една от най-вкусните риби, изключително сочна, с малко кости и бяла плът. Няма нужда да се прекалява с подправките, защото е много вкусно само по себе си.

За начало пригответе маринатата за риба. Поставете калкана в тава за печене, добавете малко сол и залейте с марината от бяло вино, зехтин и сок от лайм. Оставете го да престои един час в хладилник, покрит с прозрачно фолио.

Нарежете картофите и добавете лука, солта и изсипете в маринатата с калкана.

Ще печем рибата на 180-200 градуса за около половин час.

Сервирайте маринования калкан на фурна и се насладете на вкуса му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: