Начин на приготвяне
Многолистното тесто оставете да се размрази на стайна температура за около половин час.
През това време можете да приготвите плънката за своите бутерки. В дълбок съд смесете фетата, яйцето и нарязания на ситно колбас. Фетата се намачква с вилица и на ръка се сместват съставките.
Когато се размрази тестото, го разточвате на набрашнен плот и го нарязвате на дебели ленти. Каква дебелина искате, решете сами.
По средата на лентичката слагате от плънката, захлупвате и намазвате с разбито яйце. Поставяте баничките на кухненска хартия, а върху всяка баничка слагате и малко масло.
Когато използвате цялото тесто и плънка, слагате да се пече на 200 градуса за 20 минути.
Бутерките с фета и колбас поднасяме още топли.