Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бутерки»Бутерки с фета и колбас

Бутерки с фета и колбас

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бутерки с фета и колбас
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Добро утро и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 гр, замразено
  • фета - 400 гр.
  • яйца - 1 бр. + 1 бр. за намазване
  • колбаси - 100 гр. по избор
  • масло - 40 гр.
  • брашно - за премесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Многолистното тесто оставете да се размрази на стайна температура за около половин час.

През това време можете да приготвите плънката за своите бутерки. В дълбок съд смесете фетата, яйцето и нарязания на ситно колбас. Фетата се намачква с вилица и на ръка се сместват съставките.

Когато се размрази тестото, го разточвате на набрашнен плот и го нарязвате на дебели ленти. Каква дебелина искате, решете сами.

По средата на лентичката слагате от плънката, захлупвате и намазвате с разбито яйце. Поставяте баничките на кухненска хартия, а върху всяка баничка слагате и малко масло.

Когато използвате цялото тесто и плънка, слагате да се пече на 200 градуса за 20 минути.

Бутерките с фета и колбас поднасяме още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: