Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с песто от левурда

Спагети с песто от левурда

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Спагети с песто от левурда
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Само още чаша вино ви е нужна, за да получите съвършенство на масата"

Необходими Продукти

  • левурда - 100 гр.
  • сол - 1 к.л.
  • тиквени семки - 50 гр., запържени
  • сирене - 50 гр. за разтапяне (кашквал, или друг вид), настъргано
  • лимонов сок - 1 к.л.
  • зехтин - 100 мл.
  • спагети - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата със спагетите започвате с направата на пестото.

Измивате левурдата и я оставяте да се изсуши. Тиквените семена запържете в покрита с капак тенджерка.

Аз използвах кашкавал, но вие можете да използвате който искате вид сирене, подходящо за стъргане.

Настържете сиренето.

В блендер изсипете левурдата, тиквените семена, сол, сиренето и лимоновия сок.

Блендирайте за минута, добавете зехтина и продължете с блендирането. Изсипете пестото в буркан. Няма да ви е необходимо цялото количество песто, затова остатъка можете да съхранявате в хладилник и да използвате по друг начин. Например за друга италианска рецепта.

Сварете спагетите, процедете ги и ги смесете с пестото.

Спагети с песто от левурда ще зарадват всичките ви сетива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: