Спагети с песто от левурда

Спагети с песто от левурда

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
266
861
148
Спагети с песто от левурда
Снимка: Lenka
1 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Само още чаша вино ви е нужна, за да получите съвършенство на масата"

Необходими Продукти

  • левурда - 100 гр.
  • сол - 1 к.л.
  • тиквени семки - 50 гр., запържени
  • сирене - 50 гр. за разтапяне (кашквал, или друг вид), настъргано
  • лимонов сок - 1 к.л.
  • зехтин - 100 мл.
  • спагети - 250 гр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Рецептата със спагетите започвате с направата на пестото.

Измивате левурдата и я оставяте да се изсуши. Тиквените семена запържете в покрита с капак тенджерка.

Аз използвах кашкавал, но вие можете да използвате който искате вид сирене, подходящо за стъргане.

Настържете сиренето.

В блендер изсипете левурдата, тиквените семена, сол, сиренето и лимоновия сок.

Блендирайте за минута, добавете зехтина и продължете с блендирането. Изсипете пестото в буркан. Няма да ви е необходимо цялото количество песто, затова остатъка можете да съхранявате в хладилник и да използвате по друг начин. Например за друга италианска рецепта.

Сварете спагетите, процедете ги и ги смесете с пестото.

Спагети с песто от левурда ще зарадват всичките ви сетива.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: