Начин на приготвяне
Ако обичате сиропирани сладки като толумбички и баклавички, то и тези охлювчета с шоколад ще ви харесат.
За тестото: В дълбок съд сложете брашното, маята, захарта и разбъркайте. След това долейте малко прясно мляко, малко вода, разбитото яйце, разтопеният изстинал маргарин, посолете и замесете тесто.
Тестото разделете на две части - едната премесете и оставете така (жълта), а в другата добавете разтопения шоколад и го съединете с тестото. Двете части оставете покрити с чиста кърпа, за да втасат.
Втасалото тесто разточете по отделно във формата на правоъгълник. След това сложете жълтата върху шоколадовата част и навийте на тестено руло. С остър нож нарежете парчета с приблизително еднакъв размер и ги наредете в намазана с маргарин тавичка.
Печете охлювчетата в предварително загрята до 200 градуса фурна за 20 минути.
Заливката: Сипете прясното мляко в тенджера, добавете захарта и сложете на котлона, дръжте, докато заври. След това свалете тенджерата от котлона.
Готовите охлювчета извадете от фурната и докато са още топли, ги залейте с млякото. Оставете ги да изстинат и да попият заливката.
Сервирайте сиропираните охлювчета и опитайте.
Да ви е сладко!