Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сръбски охлювчета с шоколад

Сръбски охлювчета с шоколад

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски охлювчета с шоколад
Снимка: Veca
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Меки и много вкусни охлювчета, които се приготвят бързо и се изяждат още по-бързо"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 гр.
  • суха мая - 1/2 пак. (5 гр.)
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 лъжичка
  • прясно мляко - 100 мл.
  • вода - 100 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • маргарин - 100 гр.
  • шоколад за готвене - 100 гр.
  • Заливка
  • прясно мляко - 300 мл.
  • захар - 6 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате сиропирани сладки като толумбички и баклавички, то и тези охлювчета с шоколад ще ви харесат.

За тестото: В дълбок съд сложете брашното, маята, захарта и разбъркайте. След това долейте малко прясно мляко, малко вода, разбитото яйце, разтопеният изстинал маргарин, посолете и замесете тесто.

Тестото разделете на две части - едната премесете и оставете така (жълта), а в другата добавете разтопения шоколад и го съединете с тестото. Двете части оставете покрити с чиста кърпа, за да втасат.

Втасалото тесто разточете по отделно във формата на правоъгълник. След това сложете жълтата върху шоколадовата част и навийте на тестено руло. С остър нож нарежете парчета с приблизително еднакъв размер и ги наредете в намазана с маргарин тавичка.

Печете охлювчетата в предварително загрята до 200 градуса фурна за 20 минути.

Заливката: Сипете прясното мляко в тенджера, добавете захарта и сложете на котлона, дръжте, докато заври. След това свалете тенджерата от котлона.

Готовите охлювчета извадете от фурната и докато са още топли, ги залейте с млякото. Оставете ги да изстинат и да попият заливката.

Сервирайте сиропираните охлювчета и опитайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: