Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Фритата с коприва и моцарела

Фритата с коприва и моцарела

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Фритата с коприва и моцарела
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
19/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Придържате се към кето диетичен режим, но искате да хапнете нещо много вкусно - решението със сигурност е тази фритата с моцарела. Любима ни е!"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • босилек - 7 листа
  • яйца - 8 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • моцарела - 200 г щафетна + 200 г пушена
  • зехтин - Pomace
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата с ръкавици, за да не ви пари. Измийте и отцедете с помощта на гевгир.

Почистете и наситнете лука. Сложете го заедно с копривата в тенджера с капак. Сипете зехтин и ги задушете до омекване на копривата.

Нарежете щафетната моцарела на дребно и разбийте яйцата. Смесете ги и добавете босилек, риган, сол и черен пипер. Добре объркайте.

Щом копривата се задуши, се добавя към яйчената смес. Разбърква се за още няколко минути на котлона, след което чудесната фритата се слага да се пече.

Пече се за 10 мин. на 160 градуса отдолу, след това отгоре се реди нарязана пушената моцарела.

Вкусният омлет се пече още 10 минути, вече отгоре и отдолу.

Фритатата с коприва и моцарела е подходяща за спазващите кето диетичен режим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: