Начин на приготвяне
За тези прекрасни и вкусни свински ребра, първо, приготвяме маринатата.
За маринатата за ребра използваме всички изброени съставки, с изключение на картофите и свинските ребра, които трябва да поставим в една голяма и дълбока купа.
Смесете бирата, соса, горчицата, чили соса, соевия сос, олиото, след това накълцания чесън, кимиона, солта, смления кимион и смления пипер.
Смесете хубаво всички съставки. Поставете ребрата в маринатата и намажете всяко ребро с марината с ръце.
Покрийте съда с фолио и го поставете в хладилника да престои една нощ.
На следващия ден обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.
Поставете картофите в дълбок тиган и залейте с марината и ребрата.
Загрейте фурната и печете на 200°C за 40-50 минути.
Сложих половин килограм ребра, но те просто се свиха, така че следващия път ще сложа 600-700.
Опитайте и вие свински ребра с картофи по сръбски.
Коментари