Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи по сръбски

Свински ребра с картофи по сръбски

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Свински ребра с картофи по сръбски
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тези ребра са много по-вкусни, когато ги споделите с приятели"

Необходими Продукти

  • бира - 50 мл
  • уорчестър сос - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • горчица - 1 с.л.
  • смлян кимион - 1 ч.л.
  • чили сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., смлян
  • соев сос - 50 мл
  • олио - 40 мл
  • свински ребра - 500 г
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези прекрасни и вкусни свински ребра, първо, приготвяме маринатата.

За маринатата за ребра използваме всички изброени съставки, с изключение на картофите и свинските ребра, които трябва да поставим в една голяма и дълбока купа.

Смесете бирата, соса, горчицата, чили соса, соевия сос, олиото, след това накълцания чесън, кимиона, солта, смления кимион и смления пипер.

Смесете хубаво всички съставки. Поставете ребрата в маринатата и намажете всяко ребро с марината с ръце.

Покрийте съда с фолио и го поставете в хладилника да престои една нощ.

На следващия ден обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.

Поставете картофите в дълбок тиган и залейте с марината и ребрата.

Загрейте фурната и печете на 200°C за 40-50 минути.

Сложих половин килограм ребра, но те просто се свиха, така че следващия път ще сложа 600-700.

Опитайте и вие свински ребра с картофи по сръбски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Паолина Паунова
Паолина Паунова
Ще я пробваме в къщи,само не разбрах,защо се слага в тиган,а не в тава?
10.06.2021 12:45