Начин на приготвяне
Лещата измиваме хубаво в няколко води и поставяме в съд със студена вода за едно денонощие. Почистваме чесъна и лука и ги нареждаме на ситно, след което ги добавяме в дълбок тиган, заедно с кокосовото масло поставяме кориандър и кимион, като ги запържите за около 2-3 минути.
Докато се запържват семената, почистете чесъна и лука и ги нарежете на ситно, след което ги добавете към семената. Запържете още 4-5 минути и добавете към тях джинджифила и куркумата и разбъркайте.
Добавете и лещата, както и 3 чаени чаши вода и оставете ястието на котлона да ври на слаб огън. Добавете доматеното пюре към лещата.
Междувременно сварете ориза, според инструкциите на опаковката. След като лещата се свари и водата изври след около 40-45 минути, добавете към нея кокосовото мляко, кокосовото масло и 1 чаена лъжица сол.
Разбъркайте добре и варете на слаб огън като разбърквате добре до сгъстяване на ястието. Накрая поръсете с магданоз.
Сервирайте готовото къри с леща и кокосово мляко, като в дълбока чиния сложите от ориза, а върху него добавите от домашното къри.