Начин на приготвяне
Подгответе си моркова и лука като ги накълцате на ситно.
Вземете тенджера под налягане и сипете в нея 3 с.л. олио. Сложете вътре нарязаните на дребно гъби и запържете. Като станат златисти, сложете моркова и лука.
Когато омекнат, сложете картофите, после и граха. Следват доматеното пюре и червения пипер.
Сипете, чесън и подправките. След хубаво измиване сложете и пилешкото бутче.
Варете яхнията с грах 15 минути. След това махнете капака, извадете месото и го накъсайте на по-малки парченца.
Сложете го в тава за печене заедно със зеленчуците. Печете пилешкото с грах за половин час на 200 градуса.
Сервирайте пилешкото с грах и печурки за обяд или вечеря.