Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Вкусно пиде с тиквичка

Вкусно пиде с тиквичка

Вкусно пиде с тиквичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Не ни е нужно никакво месо, за да приготвим най-вкусното и сочно пиде"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • яйца - 1 бр. (без 1/2 от жълтъка)
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • тиквички - 1/3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 1 с.л.
  • сол
  • копър
  • кашкавал - 50 г настърган
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, замесва се меко тесто и оставяте да втаса за 30 минути.

Разделя се на две или три части - според това колко голямо искате да е пидето. Всяка част разточете на елипса.

В купа смесете нарязаните на малки кубчета тиквичка, яйцето, извара, сол, копър и настърган кашкавал.

Добавете и малко сол на вкус, разбърква се и плънката е готова.

Разпределя се в средата на пидето по дължина, краищата се подгъват навътре и се притискат. От тиквичката се пуска сок, но той ще изври при печене, не е проблем.

Поставят се оформените питки в тава върху хартия за печене.

Намажете краищата с разбития отделен жълтък с малко олио и поръсете със семена. Печете в загрята фурна на 180 градуса до златиста хрупкава коричка около 20-25 минути.

Сервирайте топли, нарязани на парчета с резен пресен домат и поръсени с копър.

Вкусното пиде с тиквичка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: