Начин на приготвяне
Активира се маята, замесва се меко тесто и оставяте да втаса за 30 минути.
Разделя се на две или три части - според това колко голямо искате да е пидето. Всяка част разточете на елипса.
В купа смесете нарязаните на малки кубчета тиквичка, яйцето, извара, сол, копър и настърган кашкавал.
Добавете и малко сол на вкус, разбърква се и плънката е готова.
Разпределя се в средата на пидето по дължина, краищата се подгъват навътре и се притискат. От тиквичката се пуска сок, но той ще изври при печене, не е проблем.
Поставят се оформените питки в тава върху хартия за печене.
Намажете краищата с разбития отделен жълтък с малко олио и поръсете със семена. Печете в загрята фурна на 180 градуса до златиста хрупкава коричка около 20-25 минути.
Сервирайте топли, нарязани на парчета с резен пресен домат и поръсени с копър.
Вкусното пиде с тиквичка е готово.