Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени картофи»Задушени картофи със зеленчуци

Задушени картофи със зеленчуци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Задушени картофи със зеленчуци
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Нищо повече не ни е нужно от едни апетитни задушени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • морков - 1 бр.
  • тиквичка - 1/4 бр
  • лук - 2 - 3 стръка, пресен
  • чесън - 2 стръка, пресен
  • фенел - 1/2 корен
  • аспержи - 5 бр. зелени, от по - тънките
  • магданоз - 3 стръка
  • розмарин - 1 стрък, пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. равна, или на вкус
  • олио - 150 мл
  • краве масло - 1 малка бучка, около 15 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете си всички зеленчуци и ги нарежете морковите на тънки кръгчета или полумесеци, картофите на големи кубчета, тиквичките на по-малки кубчета, аспержите, лука и чесъна на произволни по големина парчета, а фенела - на тънки ивици или по- малки парченца, за да се сготви по-бързо.

Загрейте олиото и в него първо запържете лук, картофи и морков.

Сложете фенела и гответе още 3 минути, после добавете и чесъна, тиквичката и аспержите.

Овкусете със сол, пипер и половината скълцан магданоз.

След още 3 минутки (периодично разбъркване) поставете върху зеленчуците маслото и клонка розмарин, налейте вода и захлупете тигана с капак.

Задушете така всички зеленчуци до пълната им готовност - 20 минути на умерен огън.

От време на време проверявайте да не залепнат апетитните задушени картофи по дъното и ако е нужно, слагайте малко вода.

Задушените картофи със зеленчуци поднесете като гарнитура или основно безмесно ястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: