Начин на приготвяне
Почистете си всички зеленчуци и ги нарежете морковите на тънки кръгчета или полумесеци, картофите на големи кубчета, тиквичките на по-малки кубчета, аспержите, лука и чесъна на произволни по големина парчета, а фенела - на тънки ивици или по- малки парченца, за да се сготви по-бързо.
Загрейте олиото и в него първо запържете лук, картофи и морков.
Сложете фенела и гответе още 3 минути, после добавете и чесъна, тиквичката и аспержите.
Овкусете със сол, пипер и половината скълцан магданоз.
След още 3 минутки (периодично разбъркване) поставете върху зеленчуците маслото и клонка розмарин, налейте вода и захлупете тигана с капак.
Задушете така всички зеленчуци до пълната им готовност - 20 минути на умерен огън.
От време на време проверявайте да не залепнат апетитните задушени картофи по дъното и ако е нужно, слагайте малко вода.
Задушените картофи със зеленчуци поднесете като гарнитура или основно безмесно ястие.
Добър апетит!