Начин на приготвяне
Бързо и вкусно пилешко, приготвено на тиган.
Измити пилешки бутчета се подсушават, поръсват се със сол, черен пипер и сушена мащерка.
В дълбок тиган се загрява олио и масло да се разтопи. Запържва се пилешкото месо от всички страни - почти до готовност. Внимавайте, защото пръска, обръща се с уред с дълга дръжка.
Добавяте нарязан ситно лук, гответе докато леко омекне.
В голяма купа сипете половината прясно мляко, добавя се брашното и се разбърква да стане гладка каша .
Долива се останалото прясно мляко и сметаната, овкусява се със сол на вкус и черен пипер.
Изсипва се сметановата смес в тигана, затваря се с капак и на умерен огън се готви за 15 минути, като периодично се разбърква и наблюдава.
Сервираме гозбата топла за обяд или вечеря.
Пилешките бутчета със сос на тиган са много вкусни!