Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със сос на тиган

Пилешки бутчета със сос на тиган

Пилешки бутчета със сос на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сметановото сосче прави пилешките бутчета още по-сочни и вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • сол
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сос
  • прясно мляко - 350 мл
  • брашно - 2 равни с л
  • готварска сметана - 200 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързо и вкусно пилешко, приготвено на тиган.

Измити пилешки бутчета се подсушават, поръсват се със сол, черен пипер и сушена мащерка.

В дълбок тиган се загрява олио и масло да се разтопи. Запържва се пилешкото месо от всички страни - почти до готовност. Внимавайте, защото пръска, обръща се с уред с дълга дръжка.

Добавяте нарязан ситно лук, гответе докато леко омекне.

В голяма купа сипете половината прясно мляко, добавя се брашното и се разбърква да стане гладка каша .

Долива се останалото прясно мляко и сметаната, овкусява се със сол на вкус и черен пипер.

Изсипва се сметановата смес в тигана, затваря се с капак и на умерен огън се готви за 15 минути, като периодично се разбърква и наблюдава.

Сервираме гозбата топла за обяд или вечеря.

Пилешките бутчета със сос на тиган са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: