Начин на приготвяне
За солените гаспачо палачинки си разтопете маслото и смесете с млякото.
Добавете разбитите яйца със солта, доматеното пюре и концентрат (много фини, без семки)
Накрая сипете брашното и разбийте с телена бъркалка, така че да няма бучки.
Сместа на този етап изглежда рядка, затова я оставете за 30-40 минути да престои - по този начин брашното се хидратира и се сгъстява.
Ако все пак продължава да бъде твърде течна вашата смес за палачинки, то няма проблем да си добавите още малко брашно.
Слагайте по едно черпаче в намазан с масло тиган с незалепващо покритие. Печете всяка палачинка по 2-3 минути от едната страна (умерен огън) обръщайте за минута от другата страна.
Готовите солени палачинки може да намазвате с масълце, за да са меки, или пък да слагате отгоре похлупак - така ще се запазват и топли.
За да гарнирате подходящо вашите гаспачо палачинки, накълцайте си на ситни кубчета лука, краставицата, чушките и чесъна. Овкусете този вид винегрет с оцет, зехтин и малко сол (без да прекалявате със солта, тъй като и хамонът е солен).
Поднесете всяка солена палачинка със гаспачо зеленчуците и накъсани парченца хамон.
Поднесете за закуска или като нестандартно и много ефектно предястие.
Добър апетит!