Захарен сироп за баклава

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
14/11/2013
"Тайната на вкусната баклава е в захарния сироп, а изпитана рецепта за него може да намерите само при нас "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191 313
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок. Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато.

Оставете сиропа за кипне, варете 3-4 минути на умерен огън и отстранете от котлона.

Полученият сироп и достатъчен да се сиропира една голяма тава с баклава (за която сте използвали 2 опаковки кори за баница).

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
GARO PAPAZYAN
GARO PAPAZYAN
21.01.2018 23:37
ЗАХАР НА ЛИТЪР ВОДА , КОРАТА НАСТЪРГАНА НА 1 ЛЕМОН , 2 ВАНИЛИИ , СЛЕД КАТО ЗАЛЕЕТЕ ТОПЛИЯ СИРОП -НИКОГА СЪВСЕМ ВРЯЛ ,,, В СТУДЕНАТА ТАВА С БАКЛАВАТА ,,,,, И НОМЕРА Е НА ДРУГИЯ ДЕН ДА ИЗЛЕЕТЕ ОТ ЪГЪЛА НА ТАВАТА СИРОПА КОЛКОТО МОЖЕТЕ ДА ОЦЕДИТЕ В ЕДНО КАНЧЕ И ГО КИПНЕТЕ НА КОТЛОНА НАНОВО И ЗАЛЕЙТЕ БАКЛАВАТА ,,,,,, КОНСУМИРАЙТЕ СЛЕД ДВА ДНИ ,,, ДА СТОИ В СТУДЕНА СТАЯ , ИЗВИНЯВАЙТЕ МЕ ЗА ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ ,НО ТОВА МИ Е СТИЛ НЕ Е НЕЩО ДРУГО ,,,, Е ТОВА ПРЕДЛАГАМ АЗ ЗА БАКЛАВАТА ОТ МОИТЕ БАБИ АРМЕНКИ ~
10
1
Stefcho
Stefcho
30.12.2015 04:56
Zaharta trebva da e 1.5 litra ;)
8
3
Петева
Петева
09.02.2015 16:01
Е голяма рецепта, няма що????????
7
5