Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
СИРОПА СЕ ПРАВИ ТОЧНО КАКТО ГО Е НАПИСАЛА МАСТЪР ШЕФА.НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЛИМОНА. ТОВА Е ТОЧНАТА РЕЦЕПТА .НЕ Е НИКАКВА ГЛУПОСТ. СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ПРОСТОТИИ ПО НАДОЛУ АНОНИМНИТЕ. ТОВА Е НАЙ СТАРА И ИСТИНСКАТА РЕЦЕПТА. ПОЗДРАВИ НА ГОТВАЧКАТА! БРАВО!
31.12.2024 03:35
1
Анонимен
Анонимен
За 2 пак.кори: 1,2 л вода,
1 кг захар
След като сиропът ври 5 минути, поливам навсякъде с черпак студените кори, останалия сироп отново ври още 5 мин., добавям лимон, ванилия и заливам.
Така корите се напояват, докато сиропът е още рядък, а след това все доовкусяват със сгъстения. Баклавата се напоява равномерно, не е суха нито глетава, а сиропът е с точната гъстота. Ако се залеят направо със сгъстения сироп, корите остават твърди и сухи.
09.01.2024 20:29
10
1
GARO PAPAZYAN
GARO PAPAZYAN
ЗАХАР НА ЛИТЪР ВОДА , КОРАТА НАСТЪРГАНА НА 1 ЛЕМОН , 2 ВАНИЛИИ , СЛЕД КАТО ЗАЛЕЕТЕ ТОПЛИЯ СИРОП -НИКОГА СЪВСЕМ ВРЯЛ ,,, В СТУДЕНАТА ТАВА С БАКЛАВАТА ,,,,, И НОМЕРА Е НА ДРУГИЯ ДЕН ДА ИЗЛЕЕТЕ ОТ ЪГЪЛА НА ТАВАТА СИРОПА КОЛКОТО МОЖЕТЕ ДА ОЦЕДИТЕ В ЕДНО КАНЧЕ И ГО КИПНЕТЕ НА КОТЛОНА НАНОВО И ЗАЛЕЙТЕ БАКЛАВАТА ,,,,,, КОНСУМИРАЙТЕ СЛЕД ДВА ДНИ ,,, ДА СТОИ В СТУДЕНА СТАЯ , ИЗВИНЯВАЙТЕ МЕ ЗА ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ ,НО ТОВА МИ Е СТИЛ НЕ Е НЕЩО ДРУГО ,,,, Е ТОВА ПРЕДЛАГАМ АЗ ЗА БАКЛАВАТА ОТ МОИТЕ БАБИ АРМЕНКИ ~
21.01.2018 23:37
51
11
Мария
Мария
Колко време след като се сиропира е готова за консумация?
23.08.2014 10:09
4
1
daniela dimitrova
daniela dimitrova
напротив, лимона се слага в началото.
19.11.2013 21:02
6
12
Светлана
Светлана
Не съм съгласна-лимона или лимонината киселина винаги се слага накрая . Сиропа трябва да ври минимум 10мин
19.11.2013 19:33
35
2