Печени картофи с песто

Печени картофи с песто
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Перфектното предястие включва задължително две неща - печени картофи и билково песто"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • самардала - на вкус
  • чесън - щипка сух
  • зехтин - за намазването
  • киселец - 2 стръка
  • магданоз - 1стрък
  • орехи - шепа
  • пресен чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • сол
  • лимон - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни печени картофи обелваме картофите и нарязваме на кръгчета.

Дебелината не трябва да е повече от 1 см.

Вземаме си тава и ги подреждаме на един ред, като предварително сме я застлали с хартия за печене.

Посоляваме нарязаните картофи, поръсваме със сухия чесън и самардалата.

Поставяме в печката и печем на 200 °C, като включваме горен и долен реотан.

След като са готови, вадим от фурната, поръсваме с малко олио и оставяме да се охладят.

Останалите продукти поставяме в блендер и блендираме до хомогенна смес.

Готовото билково песто разпределяме върху картофените кръгчета брускетки и ги нареждаме в чиния за сервиране.

Украсяваме според вашето желание печените картофи с песто.

Може да ги поднесете и като предястие, и като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: