Начин на приготвяне
За тези апетитни печени картофи обелваме картофите и нарязваме на кръгчета.
Дебелината не трябва да е повече от 1 см.
Вземаме си тава и ги подреждаме на един ред, като предварително сме я застлали с хартия за печене.
Посоляваме нарязаните картофи, поръсваме със сухия чесън и самардалата.
Поставяме в печката и печем на 200 °C, като включваме горен и долен реотан.
След като са готови, вадим от фурната, поръсваме с малко олио и оставяме да се охладят.
Останалите продукти поставяме в блендер и блендираме до хомогенна смес.
Готовото билково песто разпределяме върху картофените кръгчета брускетки и ги нареждаме в чиния за сервиране.
Украсяваме според вашето желание печените картофи с песто.
Може да ги поднесете и като предястие, и като гарнитура.