Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб за тост

Домашен хляб за тост

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Домашен хляб за тост
Снимка: Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Дори и най-големите привърженици на диетичното хранене няма да могат да устоят на аромата на един току що изпечен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • вода - 80 мл
  • краве масло - 50 г
  • мая - 20 г жива
  • сол - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко слагаме маята, захарта и 1 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме да се активира.

В топлата вода добавяме маслото.

В купа поставяме пресятото брашно, добавяме маслото с водата, солта, прясното мляко и активираната мая.

Омесваме си меко тесто и оставяме да втаса.

Втасалото тесто поставяме в намазнена продълговата тавичка, оставяме отново да втаса и печем домашния хляб до-готовност.

Имате идеалния домашен хляб за тост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: