Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешко с картофи в тенджера под налягане

Телешко с картофи в тенджера под налягане

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Телешко с картофи в тенджера под налягане3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Направо човек не може да устои на това телешко с картофи"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 600 г
  • бамя - 1 буркан
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • вино - 100 мл. бяло
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на телешки пържоли или кубчета. Слагаме го в тенджерата под налягане, без да затваряме капака.

През това време си подготвяме зеленчуците, почистваме ги и нарязваме според желания размер, моркова и доматите настъргваме.

Щом месото заври, махаме със ситна цедка образувалата се пяна.

Добавяме зеленчуците, разбития в малко вода червен пипер, виното и посоляваме. Ако е необходимо, доливаме вода според това дали искаме да е по-течно ястието.

Затваряме капака и готвим до завъртане на винтила, след това намаляваме температурата на котлона и готвим за около 40 минути.

Сервираме ястието с телешко топло.

Не можете да устоите на Телешко с картофи в тенджера под налягане!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: