Начин на приготвяне
За тестото: Изсипете половината брашно в по-дълбока купа, добавете маята, солта, разбъркайте.
След това добавете хладкото мляко и хладката вода, омекналия маргарин, яйцата и сметаната и постепенно добавете останалото брашно, за да замесите тестото.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути.
Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на две части. Развийте двете части с точилка в голям кръг.
Поставете сметаната в по-дълбока купа, добавете сиренето и разбъркайте с вилица и намажете двете кори с получената смес, след което ги навийте на рула. Поставете рулата в тава, застлана с хартия за печене.
Оставете да престои 30 минути. Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Извадете готовата баница от фурната, оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте.
Сметановата баница е готова.