Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета със стафиди

Хлебчета със стафиди

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Хлебчета със стафиди1 / 2
07/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16 бр.
"В нашата кухня на почит са сладките хлебчета, а това е направо номер едно"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • захар - 50 гр.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 40 гр.
  • вода - топла 200 мл.
  • масло - 50 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • стафиди - 200 гр.
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното в купа. Добавяте захарта и солта. Маята натрошете във водата, разбъркайте да се разтвори и заедно с маслото и яйцето добавете в брашното. Разбърквате и омесвате гладко тесто, като последно добавяте и стафидите. Оставяте покрито с кърпа на топло място, за да удвой обема си. Отново омесвате леко и оформяте руло.

Нарязвате на 16 парчета и от тях оформяте топки. Още веднъж оставяте да втасат покрити с кърпа за 15 минути. При желание вместо топки, може да се замеси един голям хляб.

Намазвате с прясно мляко и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златисто - кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка: