Пълнени чушки с кайма и ориз на баба

TopatoTopato
Дарт Вейдър
4
12
1
30
17/11/2018
"Бабините пълнени чушки са не просто класика - те трябва да се вкарат във всички кулинарни учебници "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 526
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът и се оставя настрана. Запържва се каймата в малко олио. Прибавя се лукът и след като омекне, се слагат 2 домата, нарязани на ситно. Нека омекнат. Прибавя се свареният ориз с кимион, червен пипер, магданоз, копър, чубрица.

Посолвате чушките леко отвътре и ги пълните с пълнежа.

Редите пълнените чушки в предварително намазнена тава.

В съда, където е била сместа, се нарязват останалите 3 домата. Посоляват се, прибавя се магданоз и се нареждат в тавата върху чушките.

След изпичане се поръсват със сминдух.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Направих чушките на баба ,само че сервирани със бял сос са още по вкусни
2
2