Кнедли с нутела

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кнедли с нутела
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Малко по-различна кнедели - не със сливи, а с Нутела. Гарантираме, че ще ги заобичате"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г, варени
  • брашно - 190 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилова захар - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • галета - 150 г
  • захар - 70 г
  • нутела - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете масло към варените картофи, комбинирайте, намачкайте ги и ги охладете добре.

Добавете яйцето, олио (1 чаена лъжичка) и брашно, ванилова захар (2 торбички) и замесете тестото.

Сипвайте по малко брашно върху ръцете си всеки път, за да ви е по-лесно да отделяте тестото от дланите си.

Поставете по една малка топчица нутела във всяко парче тесто и оформете кнедли.

Запържете кнедлите в тиган, след което добавете ваниловата захар.

Сложете вода и 3 супени лъжици олио в по-дълбока тенджера.

Когато водата заври, сложете кнедлите. Кнедлите са готови, когато изплуват.

Извадете кнедлите с Нутела от тенджерата и ги оваляйте в галета.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: