Начин на приготвяне
Ако ползвате замразен спанак, трябва да го оставите да се размрази и отцеди от излишната вода.
Може да ползвате и пресен спанак, който предварително трябва да се бланшира, а след това нареже на ситно.
В купа разбийте яйцата със солта. Прибавете киселото мляко и пестото от босилек.
След това добавете изварата, спанака и черния пипер. Разбъркайте.
Накрая прибавете брашното и бакпулвера.
Разбъркайте до хомогенност сместа за нашите по-здравословни солени кексчета.
Разпределете сместа в 6 форми за мъфини, в който сте сложили по една хартиена формичка, и поръсете с микс от семена.
Сложете спаначените мъфини с брашно от елда да се пекат в предварително загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 25-30 минути до суха клечка.
Коментари