Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Спаначени мъфини с брашно от елда

Спаначени мъфини с брашно от елда

Спаначени мъфини с брашно от елда
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Дори децата ще харесат тези солени кексчета със спанак - хем вкусни, хем здравословни, хем засищащи"

Необходими Продукти

  • спанак - 100 г (замразен)
  • извара - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • босилеково песто - 1 с.л.
  • брашно от елда - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ползвате замразен спанак, трябва да го оставите да се размрази и отцеди от излишната вода.

Може да ползвате и пресен спанак, който предварително трябва да се бланшира, а след това нареже на ситно.

В купа разбийте яйцата със солта. Прибавете киселото мляко и пестото от босилек.

След това добавете изварата, спанака и черния пипер. Разбъркайте.

Накрая прибавете брашното и бакпулвера.

Разбъркайте до хомогенност сместа за нашите по-здравословни солени кексчета.

Разпределете сместа в 6 форми за мъфини, в който сте сложили по една хартиена формичка, и поръсете с микс от семена.

Сложете спаначените мъфини с брашно от елда да се пекат в предварително загрята фурна на 180°C с вентилатор за около 25-30 минути до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни!!!!!! Благодаря за рецептата!
02.05.2023 07:52
1