Веган плескавици от цвекло

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Веган плескавици от цвекло
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусни веган плескавици от цвекло - как да им устоиш - не можеш, затова ти даваме рецептата?"

Необходими Продукти

  • цвекло - 450 г
  • овесени ядки - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 ч.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд сипете заедно: настърганото цвекло, лука, зехтина, босилека, магданоза, кората от лимон, сол, пипер и овесените ядки. разбъркайте всичко добре.

От сместа оформете зеленчукови кюфтета с размер по ваше желание.

Напръскайте с олио и наредете кюфтенцата от цвекло върху тава с хартия за печене.

Печете веган плескавиците от цвекло по 15 минути от всяка страна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: