Хек в бирен сос

VecaVeca
Мастър Шеф
296822k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хек в бирен сос7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Говори се из града, че тези рибни филета търсят студена бира ... Така че нека проверим!"

Необходими Продукти

  • хек - 600 г, филета
  • брашно - 200 г
  • бахар - 1 ч.л., сладък
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • бира - 250 мл
  • И още
  • брашно - според нуждите
  • галета - според нуждите
  • За пържене
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете филетата от хек и ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят добре.

За соса:

В подходяща купа смесете брашното (200 г), билковите подправки, бахара.

Добавете бирата и разбъркайте всичко, така че всички съставки да се съберат.

Оваляйте филетата в брашното, след това в приготвения сос и накрая в галета.

Пържете панираните рибни филета в загрято олио до златисто кафяво от двете страни.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте хек в бирен сос с пържени картофи (или гарнитура по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: