Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и ги сложете в по-дълбок съд. Добавете маслото, газираната минерална вода, бакпулвера, солта и смесете всичко.
Редувайте докрай кора и заливка, докато се изразходва целият материал. И последната кора намажете с пълнежа от сметана, сирене и кашкавал.
Прехвърлете върху набрашнен лист за печене и печете на 200°C за 20 минути.
Извадете готовата кора от фурната, покрийте с чиста, влажна кухненска кърпа след навиван и оставете да се охлади.
За пълнежа: Разбъркайте сиренето и заквасената сметана с ръчна бъркалка. Намажете охладената кора с пълнеж от сиренето и заквасената сметана, след което подредете тънко нарязания кашкавал през единия край.
Навийте на апетитно солено руло, увийте във фолио и оставете в хладилника да се охлади и стегне.
Нарежете на парчета с желаната дебелина, сервирайте и се насладете на солено руло от кори със сметана.