Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Плескавици с карфиол и моцарела

Плескавици с карфиол и моцарела

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Плескавици с карфиол и моцарела
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От нас плескавиците, от вас салатата"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • моцарела - 130 г
  • пармезан - 70 г
  • брашно - 85 г
  • хлебни трохи - 35 г
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C.

Настържете моцарелата, пармезана и карфиола.

В голяма купа сипете настърганите сирена и карфиола, яйцата, зехтина, брашното, трохите, сол, пипер и индийското орехче.

Разбъркайте добре сместа за зеленчуковите кюфтета.

В тава с хартия за печене на дъното подредете карфиолените кюфтета, които оформяте на ръка от сместа.

Печете плескавиците с карфиол и моцарела 25 минути или докато не почервенеят приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: