Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от киноа, тиквички и риба

Салата от киноа, тиквички и риба

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Салата от киноа, тиквички и риба
Снимка: Lenka
1 / 3
25/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Салата от киноа, тиквички и тиква за всички, които обичат здравословната храна"

Необходими Продукти

  • киноа - 260 г
  • вода - 720 мл
  • тиква - 340 г
  • лук - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сирене - 60 г
  • орехи - 60 г
  • риба тон - 1 консерва
  • магданоз
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киноата в хладка вода, докато водата не стане прозрачна. Измитата киноа сложете в тенджера, залейте с вода, 1/2 ч.л. сол и 1 ч.л. куркума.

Оставете да заври на среден огън. След като заври, намалете котлона до последната степен и оставете 15 минути да ври, докато не се разпука киноата. Свалете от огъня и оставете под капак 5 минути. Оставете да изстине.

Нареже лука на лентички, тиквата и тиквичката на шайби. Намачкайте орехите и нарежете на ситно магданоз.

В голям тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин, задушавайте лука докато не почервенее, добавете тиквата и тиквичката, подправките и разбъркайте, пържете докато не омекнат напълно, около 10 минути.

Сложете киноата в голяма купа, добавете към нея зеленчуците, орехите, натрошеното сирене, оцедената риба тон и магданоза.

Изцедете пресен лимонов сок върху рибната салата.

Салатата от киноа, тиквички и тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: