Кюфтета от бяло пилешко месо

VessiVessiНовак
19/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 701
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на парчета и го смелете с машинка или блендер на кайма. Отстранете коричките на филиите бял хляб и накиснете средата в прясното мляко. Изстискайте ги и ги добавете към мляното месо.

Към сместа се добавят яйцата, ситно нарязания лук, наситнения магданоз, сол и черен пипер. Ако каймата стане твърде рядка могат да се сложат и галетата.

С навлажнени ръце се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват до готовност в силно сгорещена мазнина. Поднасят се с гарнитура по избор. Отлично се съчетават със задушени зеленчуци или млечен сос.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар