Бухтички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Бухтички5 / 5
19/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25-30 бр.
"Най-подходящото време за бухтички е ... сега"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1/ 2 ч.л.
  • брашно - кексово тесто
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко. Добавя се солта и содата и накрая брашното.

Със супена лъжица се гребва от тестото и се изсипва на купчинки в тигана с повече мазнина, получават се кръгли или елипсовидни бухтички, които се пържат до зачервяване.

Бухтичките се сервират със сирене или сладко според предпочитанието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
527
410
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко брашно? Благодаря!
22.08.2023 15:43
Миглена Ефтимова
Миглена Ефтимова
Бухтичкиъе станаха дтрахотни. Бързо се изядоха, значи са вкусни.
09.10.2017 05:05
2
1
Vanq Kasabova
Vanq Kasabova
Колко грама брашно??
04.11.2016 10:46
6
2
nataliq
nataliq
Благодаря за рецептата,станаха мекички и топящи се в устата,бухтички!!!!направих над 40. Бухтелинки
29.08.2016 13:16
4
Даниела Станева
Даниела Станева
Аз ги правих миналата неделя-без мед в съставките но на вид бяха същите.
01.03.2016 12:42
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Обичам,макар да са доста незадравословни :) С мед или конфитюр мога да ям,да ям..... :) А що се отнася до ,,кексовото тесто,,- не сте ли правили кекс,че питате какво е кексово тесто.Толкова гъсто трябва да го направите с брашното.Преценете просто.
17.01.2016 23:09
8
2
Петко Аврамов
Петко Аврамов
Половината от сниманите не са пуснати с лъжица в олио, а са рязани с нож,след като тестото е разточено на кора/лист/, както и да се нарича.Ние замесваме тесто от кофичка кисело мляко с 1ч.л.сода бикарбонат,три яйца,1 ч.л.сол,1с.л.захар,брашно колкото поеме- за средно твърдо тесто.Изглеждат по същия начин,като на публикуваната снимка.може да се хапнат и със сладко и със солено.
21.08.2013 14:17
28
4
Биляна
Биляна
станаха вкусни :), леко тестяви , но май прекалих с брашното . пак ще ги опитам
16.06.2013 10:20
1
1
пинко
пинко
аз искам да ми поясните за ''кексово тесто'' (колко брашно) и олио само за пърженето ли или и в самото тесто?
10.06.2013 10:37
13
3
МАМА МИ ГИ НАПРАВИ И БЯХА....
МАМА МИ ГИ НАПРАВИ И БЯХА....
Аз обожавам бухтички бяха много вкусни засложава си да ги опитате!
02.06.2013 13:11
1
Стават!
Стават!
Мако пояснения за солта!
03.03.2013 14:28
3
veselata gotva4ka
veselata gotva4ka
mnogo vkusni izglejdat utre mislq da gi napravq za zakuska na decata
05.10.2012 15:23
мима димитрова
мима димитрова
Чак пък ужас... Елементарно, Уотсън - незначителна грешка. Все пак сте се досетили! Адмирации... за рецептата. Правила съм тези бухтички и ако отпуснеш въображението, стават перфектна основа за невероятни вкусотии.
20.09.2012 02:12
3
Ина
Ина
И колко сол,че не ми стана ясно?
19.09.2012 20:28
1
2