Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Грах с пиле яхния по сръбски

Грах с пиле яхния по сръбски

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Грах с пиле яхния по сръбски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Няма по-вкусно от домашното приготвената яхния - така казваха нашите баби, такава я и готвеха"

Необходими Продукти

  • грах - 1 кг
  • пилешки филе - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 100 мл
  • чили на прах - 1 ч.л.
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • вода - 2 л
  • къри - 1 ч.л.
  • бульон - 2 бр. кубче за супа
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно пиле с грах оставете пилето в два литра вода, да се свари.

Като се свари, го извадете да се охлади, след това отделете месото от костите.

Сложете ситно нарязан лук в зехтина да къкри, нарежете червения пипер на ситно, добавете червения пипер към лука.

Обелете морковите, настържете ги и ги добавете към останалите зеленчуци.

Обелете картофите и ги нарежете на големи кубчета.

Добавете ги към други зеленчуци. Обелете доматите и го нарежете на две.

Разбърквайте задушените зеленчуци през цялото време.

Накрая изсипете граха и месото и добавете доматеното пюре към граховата яхния.

Накрая добавете червения пипер, кърито, кубчетата супа и чилито на прах.

Варете грах яхния по сръбски половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: