Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сръбска зелева гозба с колбаси

Сръбска зелева гозба с колбаси

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска зелева гозба с колбаси
Снимка: Stefan
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Никой не може да устои на магията на традицията - особено мъжкият апетит за кисело зеле с месце"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 3 бр.
  • колбаси - 1 кг
  • лук - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 4 бр.
  • маст - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете мазнината в дълбока тенджера, за да се разтопи.

Нарежете лука на ситно и настържете моркова.

Поставете леко да къкри.

През това време нарежете зелето на ивици, след това добавете останалата част от зеленчуците и разбъркайте.

Оставете да къкри около 10 минути, докато омекне.

Поставете зеленчуците в дълбок тиган, след което добавете дафиновия лист и колбасите под зеленчуците.

Поставете във фурната киселото зеле с месо на 200°C за 100 минути, като разбърквате от време на време.

Да ви е вкусно с тази сръбска зелева каша със колбаси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: