Начин на приготвяне
В купа се разбиват омекналото масло и захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, а след тях какаото и ваниловата захар.
Следва отново разбиване на сместа.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера, след което на порции при непрекъснато разбъркване се прибавя към останалите продукти.
Сместа се прехвърля в малка тавичка, покрита с хартия за печене, заглажда се и поставя в предварително загрята на 180°C фурна.
Блатът се пече около 25 минути.
През това време се смесват мармаладът от кайсии и лимоновия сок, след което се загряват и разливат по готовият какаов сладкиш.
Черният шоколад се разтопява на водна баня, добавят се кравето масло и сметаната.
Шоколадовата глазура се разбърква до еднородна и гладка смес и още докато е топла, с нея се залива вече изстиналият блат.
Десертът се оставя да престои така няколко часа, след което се разрязва на отделни малки пастички.
Тези вкусни сухи пасти с шоколадова глазура са подходящи за следобедно кафе или посрещане на гости.