Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сухи пасти с шоколадова глазура

Сухи пасти с шоколадова глазура

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сухи пасти с шоколадова глазура
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Тези вкусни сухи пасти с шоколадова глазура са подходящи за следобедно кафе или посрещане на гости"

Необходими Продукти

  • За блата
  • краве масло - 125 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче бурбонска
  • кокосови стърготини - 50 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • За глазурата
  • мармалад от кайсии - 150 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен шоколад - 90 г
  • краве масло - 50 г
  • сметана - 2 с.л. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват омекналото масло и захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, а след тях какаото и ваниловата захар.

Следва отново разбиване на сместа.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, след което на порции при непрекъснато разбъркване се прибавя към останалите продукти.

Сместа се прехвърля в малка тавичка, покрита с хартия за печене, заглажда се и поставя в предварително загрята на 180°C фурна.

Блатът се пече около 25 минути.

През това време се смесват мармаладът от кайсии и лимоновия сок, след което се загряват и разливат по готовият какаов сладкиш.

Черният шоколад се разтопява на водна баня, добавят се кравето масло и сметаната.

Шоколадовата глазура се разбърква до еднородна и гладка смес и още докато е топла, с нея се залива вече изстиналият блат.

Десертът се оставя да престои така няколко часа, след което се разрязва на отделни малки пастички.

Тези вкусни сухи пасти с шоколадова глазура са подходящи за следобедно кафе или посрещане на гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: