Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия по марокански

Скумрия по марокански

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Скумрия по марокански
Снимка: Gordana Danilov
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сочна и ароматна скумрия по марокански начин - ще ви стане любима, веднага щом я опитате ="

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • черни маслини - 15 или 20 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • за марината
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • джинджифил - 1 бр. пресен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют натрошен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази ароматна печена риба загрейте най-напред фурната до 200°C.

Почистете добре рибата от вътрешностите и хрилете, измийте, подсушете и оставете настрана.

Нарежете съставките за марината в блендер или миксер.

Готовата марината се разпределя обилно от вътрешната и външната страна на рибата, разтрива се, поставя се върху лист за печене, подреждат се маслините и резените лимон и се пече скумрията около 25-30 минути в предварително загрятата фурна.

Сервирайте скумрия по марокански, поръсена с магданоз и с резени резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: