Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с моцарела и прошуто

Пълнени патладжани с моцарела и прошуто

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнени патладжани с моцарела и прошуто
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Абсолютно нищо повече не бихме добавили към тези пълнени патладжани -така сготвени са просто перфектни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средни по големина
  • моцарела - 125 г
  • прошуто кото - 5 бр. тънко нарязани
  • домати - 2 бр.
  • домати - 400 г смлени от консерва
  • босилек - 4 листенца пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • за маслените трохи
  • галета - 200 г
  • зехтин - около 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги срежете на половинки. С остър нож направете по 3 вертикални разрези на всяка половинка.

Посолете и оставете за 30 мин да се отцеди горчивата вода. В разрезите сложете по парче моцарела, парче шунка и парче домат.

В купа изсипете галетата. Добавете наситнения магданоз, счукана скилидка чесън, сол и зехтина.

Объркайте, докато галетата се намокри добре.

В тавичка изсипете 400 г смлени домати. Овкусете със счукани скилидки чесън, босилек, сол и зехтин.

Върху доматената салца сложете половинките патладжан и покрийте пълнежа с галетата.

Изпечете пълнените патладжани по италиански на 200°C в предварително загрята фурна за около 35 мин.

В голяма чиния за сервиране изсипете няколко лъжици от соса и сложете патладжана.

Поднесете пълнените патладжани с моцарела и прошуто топло.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата не става! Не я правете!!!
26.09.2023 20:36