Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги срежете на половинки. С остър нож направете по 3 вертикални разрези на всяка половинка.
Посолете и оставете за 30 мин да се отцеди горчивата вода. В разрезите сложете по парче моцарела, парче шунка и парче домат.
В купа изсипете галетата. Добавете наситнения магданоз, счукана скилидка чесън, сол и зехтина.
Объркайте, докато галетата се намокри добре.
В тавичка изсипете 400 г смлени домати. Овкусете със счукани скилидки чесън, босилек, сол и зехтин.
Върху доматената салца сложете половинките патладжан и покрийте пълнежа с галетата.
Изпечете пълнените патладжани по италиански на 200°C в предварително загрята фурна за около 35 мин.
В голяма чиния за сервиране изсипете няколко лъжици от соса и сложете патладжана.
Поднесете пълнените патладжани с моцарела и прошуто топло.
Да ви е сладко!
Коментари