Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Шарена чорба от свинско месо

Шарена чорба от свинско месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шарена чорба от свинско месо2 / 2
19/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г /по - тлъсто/
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 5 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и се нарязва на малки парчета. Сипва се в нагорещен тиган и се запържва се до зачервяване в собствената си мазнина.

Празът се нарязва на ситно, добавя се към месото и се задушава. Когато омекне, се добавя червеният пипер. Всичко се залива с гореща вода.

Щом чорбата заври, се добавят измитият ориз и нарязаните на кубчета картофи. Малко преди да се свали от огъня, ястието се посолява и се добавят счуканите зърна черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Име
Име
на снимката има моркови! :)
10.09.2014 04:43