Кюфтенца от скариди

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кюфтенца от скариди
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само още чаша вино и не ни трябва по-добър обяд"

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 80 г
  • магданоз - 2 ч.л., нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - за пържене
  • За дип
  • майонеза - 2 ч.л.
  • сметана - 170 г
  • горчица - 2 ч.л.
  • див лук - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете скаридите в блендер и ги пасирайте докато не станат на едри парченца - не ги правете на пастет.

Прехвърлете в голяма купа, Прибавете нарязания лук, чесъна, галетата, магданоза, яйцето и подправките. Бъркайте докато не получите еднородна смес.

Сместа оформете на рибни кюфтенца.

В голям тиган загрейте зехтин. Пържете плескавиците по 3-4 минути от всяка страна докато не поруменеят. Прехвърлете ги върху хартия, за да се отцеди мазнината.

За дипа: в купа смесете всички съставки добре.

Кюфтенцата от скариди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: