Домашна Шампита

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашна Шампита
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Мислили сте си, че не можете да приготвите любимата от детството ни шампита? Лъгали сте се!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • Плънка
  • белтъци - 10 бр.
  • захар - 700 г
  • вода - 300 мл
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците разбийте в купа заедно със захарта, докато не побелеят, след което добавете олиото и продължете с бъркането.

След това долейте прясното мляко и бъркайте. Накрая прибавете и брашното и разбъркайте добре.

Намажете тавичка с масло и посипете с брашно, след което сипете сместа.

Печете обикновения сладкиш 15 минути на 180 °C.

На слаб огън сложете водата и захарта да къкрят, докато не се сгъстят.

В една купа разбийте белтъците със солта, а когато станат на сняг, бавно ги прибавете към сместа и бъркайте продължително.

Сипете върху готовия блат. За тази любима кремпита е необходимо тавата да е дълбока.

Вашата шампита е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: