Начин на приготвяне
Много лесен тутманик!
Разбъркваме с телена бъркалка яйцата, докато образуват леко пяна.
Добавяме киселото мляко с активираната сода и след това и останалите продукти - шарлан, хималайска сол, чубрица.
Сипваме малко по малко брашното при постоянно разбъркване с телената бъркалка и накрая е ред на изварата (може да се замени и със сирене), която добавяме последна, за да не се раздроби на много ситно при смесването на всички продукти.
Изсипваме сместа в тава с хартия за печене и печем около 30 минути на 180-200 градуса до тъмно златист загар.
След като е готов тутманикът, още горещ го намазваме с малко шарлан или масълце отгоре. Нарязваме го на парчета и поднасяме топъл.
Много бърз тутманик с пълнозърнесто брашно- без месене.
Подходящо както за закуска, така и да се поднесе със свежа и сочна салата по избор за един чудесен обяд!
Чудно Вкусно!
Коментари