Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелен фасул с картофи по неаполитански

Зелен фасул с картофи по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелен фасул с картофи по неаполитански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • картофи - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • майорана - 2 щипки
  • пармезан - 100 г настърган
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Зеленият фасул се почиства от конците и се нарязва на малки парченца.

Картофите се сваряват до омекване. Фасулът се сварява в отделен съд, но така че да не омекне съвсем.

Картофите се пасират заедно с фасула. Към пюрето се добавят яйцата, пармезанът, солта, майораната и всичко се разбърква добре.

В гювечета, намазани със зехтин, се слага от пюрето и ястието се пече 45 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: