Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб чорба в гърне по селски

Боб чорба в гърне по селски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Боб чорба в гърне по селски
Снимка: Мария Божилова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"И каквито и супи да приготвяме, най-вкусната си остава тази боб чорба в гърне"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен джоджен - 4 стръка
  • целина глава - 1/4
  • кервиз листа - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива много добре и се слага в тенджера.

Залива се с вода и се слага да ври.

След като заври, се изхвърля водата, налива се нова вода и отново се слага за заври.

Водата се изхвърля три пъти, като бобът се оставя да ври в четвъртата вода.

След като четвъртата вода заври, се прибавя содата.

Бобът се вари още 10 мин, след което се отстранява от котлона.

Лукът и морковите се обелват и измиват.

Нарязват се на ситно и се слагат в уок тиган.

Заливат се с олио и се задушават 10 мин., след което се прибавя червения пипер, разбърква се и се отстранява от котлона.

В гърне се изсипва 2 л. студена вода, след което се прибавя бобът заедно с четвъртата вода.

Разбърква се много добре и прибавя лукът с морковите, нарязаната на кубчета глава целина и нарязаният на дребно.

Селската боб чорба се посолява и се захлупва с капак.

Слага се във фурната и се вари 60 мин, след което се прибавя измитият и нарязан джоджен /само листата/ и нарязаният на ситно магданоз.

Пече се още 60 мин, след което фурната се изключва и бобът в гърне се оставя във фурната до пълното изстиване на фурната.

Поднесете вкусна боб чорба в гърне по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: