Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Арабски питки тип палачинка

Арабски питки тип палачинка

Арабски питки тип палачинка
Снимка: Петя Страхилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Вие избирате как да използвате тези арабски питки тип палачинка - хапвайте ги и солени като дюнер, и сладки с шоколад и плодове"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 600 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквам добре и правя на принципа на палачинките, само че обръщам по-често.

Покрих с кърпа и прибрах в плик, за да омекнат плоските питки.

Стават еластични и когато я смачкаш, си запазва формата.

Арабски питки тип палачинка могат да се ползват за много неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: