Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички по мексикански

Тиквички по мексикански

Тиквички по мексикански4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3
"За пореден път Maia ни доказва, че въображението и кулинарните умения могат да сътворят заедно чудеса"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • тиквички - 3 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион
  • царевица - 200 г консерва
  • магданоз
  • авокадо - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър
  • сок от лайм
  • за дантелената декорация
  • олио - 60 мл
  • вода - 55 мл
  • царевично нишесте - 10 г
  • сол - щипка
  • сладкарска боя - 3 капки червена
  • кълнове - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола слагаме 1 ч.ч. ориз Басмати (смесен от бели и кафяви зърна).

Добавяме 2 ч.ч. вода, сол и черен пипер. Варим на бавен огън до готовност на ориза. Ако е необходимо, добавяме вода.

Измиваме 3 тиквички. Не ги белим. Разрязваме на половина по дължина и с малка лъжичка издълбаваме семките.

Подреждаме ги в тава с хартия за печене, поръсваме със сол, покриваме с алуминиево фолио и печем на 170 °C за 20-25 минути. След това ги нарязваме на малки кубчета.

В тиган загряваме 2 с.л. зехтин. Запържваме ситно нарязана 1 глава червен лук. Добавяме 2 червени чушки нарязани на малки парченца и 1 червено люто чушле, нарязано на ситно. Готвим 3-4 минути. Махаме от котлона и поставяме в чиния.

В същия тиган слагаме 2 с.л доматено пюре. Овкусяваме със сол и кимион. Добавяме 200 г царевица от консерва и ситно нарязан магданоз. Готвим 4-5 минути, като бъркаме периодично.

В блендер слагаме 2 бр. авокадо, 2 скилидки чесън, пресен кориандър, сол и прясно изцеден сок от лайм. Смиламе до получаване на гладка смес.

За червената дантела:

В малка купичка слагаме 55 мл вода, 60 мл олио, 10 г царевично нишесте и щипка сол. Разбъркваме хубаво и добавяме 2-3 капки червена сладкарска боя. Разбъркваме отново. В напълно сух загрят тиган с лъжица слагаме от течността и изпичаме до изпаряване на водата.

Сервираме в чиния, като, първо, поставяме дантела. Отгоре слагаме ринг и поставяме ориз, царевица, тиквички, чушки.

Поставяме парче от дантелата от пасираното авокадо, резенчета от люто червено чушле и поръсваме с кълнове.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: