Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Руло от тиквички с оризово брашно

Руло от тиквички с оризово брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Руло от тиквички с оризово брашно
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Сервирайте соленото руло със сезонна салата, чеснов или млечен сос по ваш избор"

Необходими Продукти

  • тиквички - 800 г
  • яйца - 1 бр.
  • оризово брашно - 4 суп. л.
  • мая от нахут - 1/2 каф.л.
  • копър - няколко стръка
  • черен пипер, чесън - по желание
  • готварска сол - на върха на ножа
  • зехтин - 2 суп.л.
  • сирене - 250 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките настържете на едро ренде и лекичко посолете. Оставете за около 10 мин. да си пуснат водата и отцедете много добре.

Сложете отцедените тиквички в купа и добавете яйцето, оризовото брашно, маята от нахут, наситнения копър и 1 ч. л. зехтин.

По желание може да добавите черен пипер и пресована скилидка чесън. Разбъркайте много добре сместта до хомогенизиране.

Разстелете я в тавичка върху намазнена с 1ч. л. зехтин хартия за печене.

Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 мин.

Оставете блата да поизстине, но не напълно. Настържете отгоре сирене по избор и навийте на руло. Нарежете след като изстине напълно.

Сервирайте соленото руло със сезонна салата, чеснов или млечен сос по ваш избор.

Рулото от тиквички с оризово брашно е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: