Начин на приготвяне
Тиквичките настържете на едро ренде и лекичко посолете. Оставете за около 10 мин. да си пуснат водата и отцедете много добре.
Сложете отцедените тиквички в купа и добавете яйцето, оризовото брашно, маята от нахут, наситнения копър и 1 ч. л. зехтин.
По желание може да добавите черен пипер и пресована скилидка чесън. Разбъркайте много добре сместта до хомогенизиране.
Разстелете я в тавичка върху намазнена с 1ч. л. зехтин хартия за печене.
Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 мин.
Оставете блата да поизстине, но не напълно. Настържете отгоре сирене по избор и навийте на руло. Нарежете след като изстине напълно.
Сервирайте соленото руло със сезонна салата, чеснов или млечен сос по ваш избор.
Рулото от тиквички с оризово брашно е готово.