Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Пролетни рулца със зеле и бекон

Пролетни рулца със зеле и бекон

Пролетни рулца със зеле и бекон
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Няма спор в това колко е вкусна китайската кухня, затова не изпускайте тези пролетни рулца и веднага си запишете рецептата за тях"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/4 от средна зелка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бекон - 3 - 4 слайса, пушен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кори за баница - 8 листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се настъргва на едрото ренде. Морковите се изчистват и те се настъргват. Беконът се нарязва на кубчета.

В тиган се загряват 3-4 суп.лъж. олио и зеленчуковата смес се запържва заедно с нарязания чесън до омекване на зеленчуците. Посолява се на вкус. Сваля се от огъня и се остава да изстине.

През това време си приготвяме корите. Прегъваме ги на триъгълник, за да получим квадрат. Изрязваме излишната част. След това ги прегъваме на две и срязваме на половина.

Всяка половина прегъваме на две и получаваме квадрат. От един лист се получават 4 квадрата.

Вземаме по 2 листчета и в единия ъгъл слагаме по 1 ч.л. от плънката. Загъваме като сарма и залепваме края с разтвореното във вода брашно.

Загряваме в касерола повече олио да покрие половината пролетно рулце. Пържим от двете страни до златисто.

Изваждаме върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.

Пролетните рулца със зеле и бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: