Начин на приготвяне
Зелето се настъргва на едрото ренде. Морковите се изчистват и те се настъргват. Беконът се нарязва на кубчета.
В тиган се загряват 3-4 суп.лъж. олио и зеленчуковата смес се запържва заедно с нарязания чесън до омекване на зеленчуците. Посолява се на вкус. Сваля се от огъня и се остава да изстине.
През това време си приготвяме корите. Прегъваме ги на триъгълник, за да получим квадрат. Изрязваме излишната част. След това ги прегъваме на две и срязваме на половина.
Всяка половина прегъваме на две и получаваме квадрат. От един лист се получават 4 квадрата.
Вземаме по 2 листчета и в единия ъгъл слагаме по 1 ч.л. от плънката. Загъваме като сарма и залепваме края с разтвореното във вода брашно.
Загряваме в касерола повече олио да покрие половината пролетно рулце. Пържим от двете страни до златисто.
Изваждаме върху домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.
Пролетните рулца със зеле и бекон са готови.